Over Géa Poels

Mijn eerste ervaring met yoga was zwangerschapsyoga. Een paar jaar later ben ik begonnen met het volgen van hatha yogalessen. In 2007 heb ik de kinderyoga-opleiding gedaan bij Heleen Purperhart. Om mijzelf te verdiepen in de oorsprong en de leer van de yoga ben ik de 5-jarige docentenyoga-opleiding gaan doen bij De Blikopener in Tilburg. Die heb ik afgerond in 2010. Inmiddels geef ik met veel plezier al 10 jaar yogales. Ook heb ik diverse bijscholingen gevolgd, zoals yoga voor ouderen, meditatietraining en yoga nidra.

Voor mij betekent yoga, een heel toegankelijke manier om rust en ontspanning te krijgen. Om lichaam en geest te verbinden en in balans te brengen. Het is ook een manier om je lijf goed te leren kennen. Want waar liggen je eigen grenzen? Door deze goed te voelen en hierna te luisteren merk je dat lenigheid en kracht opgebouwd worden. Bewuste ademhaling vormt hier steeds de ondersteuning.

In 2014 ben ik de opleiding kindertrainer bij Eline Snel gaan volgen. Dit is een opleiding waarbij kinderen op de basisschool aandacht, concentratie, geduld en vriendelijkheid leren ontwikkelen. Met andere woorden: mindfulness voor kinderen.

Dit is een prachtige manier om kinderen in deze hectische tijden beter bij zichzelf te laten zijn. Hun observatie- en concentratievermogen worden verbeterd en ze leren zichzelf tot rust te brengen. In 2015 heb ik deze training afgerond.