Kinder Mindfulness

You are here: Home / Kinder Mindfulness

Wat is mindfulness?

Mindfulness is aandacht! Aandacht voor wat je doet, denkt of voelt op het moment dat het er is, zonder daar meteen op te reageren. Aandacht voor bijvoorbeeld de zon op je huid, de wind door je haren, het vervelende gevoel in je buik, de irritatie in je lijf.

Mindfulness voor kinderen

Net als volwassenen hebben kinderen het vaak erg druk. Ze zijn snel afgeleid, vaak onrustig en ze slapen niet goed. Hun hoofd zit vol met piekergedachten. Het is lastig om hiermee te stoppen, want waar zit immers de stopknop? Om jezelf goed staande te houden in deze tijd is het prettig als je in staat bent te ontspannen en vaardigheden kent om een ‘hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. Ook is het fijn te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne als lastige, om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of ze te negeren.

Gea Poels geeft Kinder Mindfulness in Tilburg.

Kinder mindfulness

Kinder Mindfulness Tilburg – Aandacht werkt!

Aandacht werkt! is een achtweekse mindfulnessmethode voor kinderen. Deze wordt door steeds meer mensen met veel plezier gegeven en ervaren. Op school en in de eigen praktijk. De training wordt gegeven door getrainde en gecertificeerde AMT-professionals. Opgeleid bij Eline Snel aan de Academie voor Mindful Teaching. Hiernaast zie je het kikkerlogo; deze ontvangen alle trainers bij het behalen van hun certificaat.

Door bewuste aandacht al op jonge leeftijd te oefenen nemen de concentratie en het vermogen om dingen te onthouden toe. Kinderen merken eerder als ze afgeleid zijn, gestrest raken of piekeren. Ze erkennen dat ze onrustig, moe of verdrietig zijn. Het leert ze ook weerbaarder te worden en op een vriendelijke manier open te staan voor zichzelf én anderen. Dat geeft rust en zelfvertrouwen. Waardoor ze zich zekerder voelen, thuis en in de klas.

Ouders kunnen hun kind(eren) voor deze cursus aanmelden via de contact pagina.

Certificaat-Academie-Mindful-Teaching-Gea-Poels
Certificaat-Academie-Mindful-Teaching-Gea-Poels

Kinder Mindfulness Tilburg – De effecten op kinderen

• Meer zelfvertrouwen

• Betere concentratie

• Betere prestaties op school

• Minder last van stress, minder piekeren

• Leren omgaan met emoties

• Beter kunnen ontspannen

Kinder Mindfulness Tilburg – De lessen

Tijdens de lessen komen aan de orde:

• Concentratiespelletjes

• Geleide meditaties

• Ademhalingsoefeningen

• Bewegingsoefeningen

• Ontspanningsoefeningen

• Yogaoefeningen

De training is vooral ontspannend, voorop staat dat de kinderen er plezier in hebben!

Mindfulness kan veel voor kinderen betekenen. Ze vinden het vaak moeilijk om met hun grote en kleine zorgen om te gaan. Onzekerheid of teleurstelling te accepteren. Spanning, onrust, verdriet of stress: we kunnen het niet tegenhouden, maar wel leren ermee om te gaan.

De training bestaat uit 8 lessen van een uur. Bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar.

Onderzoek van de ‘British Psychological Society’ heeft aangetoond dat zelfs een korte mindfulness training voor kinderen zorgt voor een aanzienlijk betere concentratie. Daarnaast voelen kinderen zich gelukkiger en ervaren meer rust.

Kinder Mindfulness Tilburg – Voor wie?

De training is voor kinderen die moeite hebben met het omgaan met verdriet, boosheid, somberheid, last hebben van stress- en spanningsklachten en voor kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben.

Kinder Mindfulness Tilburg – Kosten

Kosten voor 8 bijeenkomsten bedraagt €80.

Ouders kunnen hun kind(eren) aanmelden via de contact pagina.

Kinder Mindfulness Tilburg – Locatie

Na de intake wordt in overleg besproken wanneer de training plaatsvindt. Neem contact op voor de mogelijkheden.